Send to Email Address Your Name Your Email Address Cancel Post was not sent - check your email addresses! This is very helpful. navigate to this website

Thanks [Reply] Reply December 17, 2012 at 11:08 pm ScottS says: Fantastic! [Reply] Reply December 29, 2012 at 10:09 am Michael says: Saved my day! Event 4 appears in the Application log at the time of the login. The TwitterMy Tweets Search for: Recent Posts Blocking High Contrast ModeHotkeys Last night a blog post saved my life! (Or, Hey there's a really annoying bug in Windows Server 2003 SMTPService) I power on the DC's first and on down the line. http://www.msexchange.org/blogs/walther/news/exchange-2010-sp1-experiecing-an-owa-http-500-error-554.html

Owa 500 Error Exchange 2013

So I take it the best route would be to install the new SAN certificate for exchange 2010 on the SSL-based OWA server (it will have the legacy name webmail.xxxx.com, the Thanks Sean P.S. I had the exact same problem occur this morning.  0 Pimiento OP Adi Mahluf Mar 12, 2013 at 9:15 UTC 1st Post me 2.

I have been pulling my hair out trying to figure this one out. I’ll do some more research in order to find the root cause.Until later,Henrik WaltherTechnology Architect/WriterMCM: Exchange 2007 | MVP: Exchange Architecture I’ve seen this issue a couple of times after applying Thanks for lowering my blood pressure quick !! [Reply] Reply October 9, 2016 at 4:24 am Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published. What Services Does Owa Use Santhosh Sivaraman MCITP: Microsoft Exchange Server 2007/2010 | MCSE/MCSA Monday, May 16, 2016 5:23 AM Reply | Quote Microsoft is conducting an online survey to understand your opinion of the Technet

Not the answer you're looking for? Microsoft Exchange Forms-based Authentication Many times, this issue is accompanied by another - such as users unable to connect to Exchange, and the 500 error is discovered when the admin attempts to log in to Basically, check that your system mailbox is in place, correct, and healthy. see it here So the issues is typically caused by the “Microsoft Exchange Forms-Based Authentication” service being in a stopped state.

Appreciate you sharing what you've learned. [Reply] Reply March 13, 2012 at 10:07 pm Nate says: Thx great it works! [Reply] Reply April 4, 2012 at 4:19 pm Devin says: Thanks Microsoft Forms Based Authentication Service Exchange 2013 Thank you again!!!! [Reply] Reply August 16, 2013 at 2:26 am Alex says: This was it! Exchange uses these mailboxes for many things, including OAB generation, so it is critical to keep these mailboxes healthy! Or both.

Microsoft Exchange Forms-based Authentication

Thanks for the solution. http://www.winsysadminblog.com/2011/05/blank-page-auth-owa-http-500-when-logging-into-outlook-web-access-running-on-exchange-2010/ It is resolve my problem. [Reply] Reply February 23, 2012 at 11:35 pm Tom says: Thanks, just what I needed. [Reply] Reply February 24, 2012 at 4:35 am Todd says: Thank Owa 500 Error Exchange 2013 Marked as answer by Poly Admin Thursday, February 07, 2013 10:21 PM Thursday, February 07, 2013 10:21 PM Reply | Quote 0 Sign in to vote Hi Poly Admin, Thanks for Owa Error 500 Exchange 2010 Of course, the /PrepareAD switch does a lot more than just create system mailboxes, so proceed with caution.

Reply Brandon Lee says June 10, 2015 at 2:32 am Paul, Hello, great site! useful reference Nevermind I found it its called Microsoft Exchange Forms Based Authentication service Thank you very much. share|improve this answer edited Oct 18 '12 at 8:52 itsbruce 1689 answered Oct 16 '12 at 22:55 igroek24 211 add a comment| up vote 1 down vote Microsoft Exchange Forms-Based Authentication I found some other posts that led to the fix. Restart Owa Service Exchange 2010

  1. Sorted out my issue.
  2. Edit01..
  3. Thank you. [Reply] Reply May 3, 2016 at 1:04 am Nilesh pawar says: Thanks …its work for me [Reply] Reply June 24, 2016 at 9:48 pm Montgaillard says: Happened to me
  4. After powering everything back up I began to check everything.
  5. When users connect to the Exchange 2010 Client Access server for OWA login they receive a second login prompt for the legacy URL.
  6. saved a lot of messing about [Reply] Reply June 30, 2015 at 6:44 pm Hanumantharao says: Excellent , it saved my life [Reply] Reply September 15, 2015 at 5:22 pm Eric
  7. For more information about HTTP errors, see Help.* Any suggestion?
  8. Found info regarding the issue on TechNet:  http://social.technet.microsoft.com/Forums/exchange/en-US/777b51ee-330d-43cc-a56e-4614d44aed7b/unable-to-access-owa-or-ecp-something-went-wrong-or-500-unexpected-error?forum=exchangesvrclients Share this:TwitterFacebookLike this:Like Loading...
  9. permalinkembedsaveparentgive goldaboutblogaboutsource codeadvertisejobshelpsite rulesFAQwikireddiquettetransparencycontact usapps & toolsReddit for iPhoneReddit for Androidmobile websitebuttons<3reddit goldredditgiftsUse of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy (updated). © 2016 reddit inc.
  10. Reply Paul Cunningham says July 5, 2011 at 8:20 am Starting with Exchange 2007 the virtual directory for Outlook Web Access changed to /owa You could create another virtual directory of

You can see evidence of the anchor mailbox when you configure an Outlook profile for an Exchange 2013 mailbox:

Notice the ExchangeGuid is used as the 'Server' in Creating your account only takes a few minutes. Since we use the system mailbox for it's ExchangeGuid, you can simply just add a mailbox to your admin account, and that should get you up and running. my review here We also fixed a corrupted web.config file in the ECP directory of a different CAS server: one that shouldn't have been servicing user requests.

Thank you so much mate!! [Reply] Reply July 29, 2014 at 12:25 pm Blurry says: thanks for the info ! Microsoft Exchange Forms Based Authentication Service Missing Why are unsigned numbers implemented? F.

Outlook client users were unable to set their auto-replies, receiving an error I don't remember right now.

Or delete the AD account for the system mailbox. Required fields are marked *Comment Name * Email * Website Notify me of follow-up comments by email. thanks Thursday, February 07, 2013 10:07 PM Reply | Quote Answers 16 Sign in to vote Solved Sorry for the bother. Auth Owa 500 Error Exchange 2013 Everytime I log on, I get the same page asking me for credentials again, with reason=3 .

Exchange 2003 warning about SSL configuration for forms-based authentication Solutions Exchange 2003, Exchange 2010, Legacy URL, Migration, OWA, TransitionAbout Paul CunninghamPaul is a Microsoft MVP for Office Servers and Services, specializing says: Great post! In troubleshooting we did two things, and one of them seems to have also resolved our 500 error in ECP. http://idearage.com/exchange-2010/exchange-server-2010-owa-certificate-error.php Fantastic, thanks! [Reply] Reply October 23, 2014 at 10:30 pm relfe says: It worked!

Tags 500 internal server error ECP Exchange 2013 Exchange Control Panel Status 500 Comments (3) Cancel reply Name * Email * Website turbomcp says: May 2, 2015 at 11:37 pm thanks There are no antispam headers at all. Thanks for posting! Microsoft Customer Support Microsoft Community Forums | Search MSDN Search all blogs Search this blog Sign in Brendon Lee’s Blog Brendon Lee’s Blog HTTP 500 Internal Server Error when logging into

Browse other questions tagged exchange-2010 or ask your own question. Me funcionó de inmediato. [Reply] Reply April 23, 2013 at 1:53 am David Ashton says: Live saver! But OWA start working for my legacy users. Why it sometimes doesn’t start automatically after a reboot of the servers is a very good question.

Tuesday, April 22, 2014 1:08 PM Reply | Quote 0 Sign in to vote I am Facing the similar issue with Exchange 2013 .Tried to create new V dir . In instances like this, Exchange 2013 uses the ExchangeGuid of system mailboxes to determine where to proxy the requests. To stay up to date: Subscribe to the email newsletter Follow @ExchServPro on Twitter Like us on Facebook Read more... Earlier today we had power go out in our area and so all equipment had to be shut down.

Reply Aftab Hussain says : January 15, 2015 at 8:03 am Connect to Configuration, then CN=Configuration,DC=domain,DC=local, CN=Services,CN=Microsoft Exchange,CN=First Organization,CN=Client Access <- Then right click and select properties. Enabling Forms-Based Authentication for Exchange 2003 Exchange will warn you that SSL must be configured and IIS restarted if you are not offloading SSL elsewhere, or have not already configured it Reply Paul Cunningham says July 4, 2011 at 9:47 pm You'll probably find that /exchange is the wrong path anyway, and that /owa is correct. What is that the specific meaning of "Everyone, but everyone, will be there."?

With the passing of Thai King Bhumibol, are there any customs/etiquette as a traveler I should be aware of? Reply Trackbacks / Pingbacks Exchange 2013 OWA -> 2010 : “something went wrong” issue | Jason (Izzy) Sherry's Blog - August 12, 2014 Leave a Reply Cancel reply Enter your comment If you have any feedback on our support, please click here Frank Wang TechNet Community Support

Friday, February 08, 2013 4:38 AM Reply | Quote 0 Sign in to vote Solution: Make sure the Microsoft Forms Based Authentication service is running on all Exchange servers.

You can either compare it to the other system mailboxes (Get-Mailbox -Arbitration) or compare to your lab environment (I hope you have a lab!) Finally, I've seen some companies simply deleted Also try it over HTTPS, I'm surprised it is allowing you to hit it on HTTP. Reply ↓ abhijitw Post authorSeptember 15, 2011 at 3:07 AM Thank You Moras.